Stageplanner

Introductie

De stageplanner is een database in Access 97 voor het beheren en plannen van stages van leerlingen op school. Het product is ontwikkeld uit de bpv planner, die gebruikt wordt op een aantal afdelingen van het Horizon College.

Deze database bevat een groot aantal tabellen, queries, formulieren en rapporten. Om deze objecten is een gebruiksvriendelijke interface gebouwd, zodat het onderhoud en het aanvullen van de database niet al te moeilijk is. In de database kunnen de bedrijven, de contactpersonen bij die bedrijven, de leerlingen en hun huidige en vorige stages (met evt opmerkingen, aandachtspunten en beoordelingen) worden opgeslagen.

De leerlinggegevens kunnen vanuit andere Accessapplicaties of Excel geimporteerd worden.

Tijdens het starten van de database wordt automatisch het schakelbord (een gebruikersvriendelijke menuinterface) gestart, van waaruit u via verschillende submenu's de handelingen met de tabellen, queries, formulieren en rapporten kunt uitvoeren. Na het sluiten van de betreffende tabel, formulier, enz. komt u vanzelf weer terug in de (sub)menu's en het hoofdmenu.

Het plaatje rechts toont het opstartscherm in Access met het hoofdmenu van de stageplanner.

 

 

 

Vanaf 2 december 2002 kunt u contact met ons opnemen over de aanschaf van deze database.

Fred Triep